Wijkverpleging
Wijkverpleging
Sinds 2015 valt de wijkverpleging onder de Zorgverzekeringswet (Zvw). Dit betekend dat u voor wijkverpleging in 2015 geen eigen bijdrage en geen eigen risico hoeft te betalen. De wijkverpleegkundigen van Stichting Zorg & Advies doen zelf de intake en indiceren uw zorgvraag, u heeft voor wijkverpleging geen CIZ indicatie meer nodig. Ook uw huisarts, specialist, ziekenhuisverpleegkundige kan de zorg bij onze wijkverpleegkundige aanvragen.
Persoonlijke Verzorging
Solution for families that need an extra level of care
Verpleging
From companionship services to hospice care support
Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)
Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)
De gemeente zorgt ervoor dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. De gemeente geeft ondersteuning thuis via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).
De WMO zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen aan de maatschappij en zo veel mogelijk zelfstandig kan blijven wonen. Bij zelfstandig leven hoort:
- Een schoon en leefbaar huishouden
- Veilig lopen en bewegen in uw huis
- Veilig reizen binnen uw woonplaats/ regio
- Mensen kunnen ontmoeten
Gemeente en mantelzorger
Bij problemen met het huishouden, vervoer of in de woning kunnen mensen in de omgeving (familieleden, vrienden) vaak ondersteuning bieden. Soms gaat dat om intensieve zorg, en dan spreken we van mantelzorg. De gemeente ondersteunt mantelzorgers bij hun zorgtaken.
Als het echt niet lukt om zelf tot goede oplossingen te komen, kan de gemeente maatschappelijke ondersteuning bieden. Onder maatschappelijke ondersteuning vallen activiteiten die ervoor zorgen dat mensen kunnen meedoen in de samenleving.
Begeleiding
We provide transportation services you can rely on
Huishoudelijke hulp
We are looking for caring individuals to join our teams
Wet langdurige zorg (Wlz)
Wet langdurige zorg (Wlz)
Zorg in 2015
De AWBZ verdwijnt. Er komt een nieuwe Wet langdurige zorg (Wlz). Deze nieuwe wet vergoedt vanaf 1 januari 2015 de zwaarste, langdurige zorg. Denk daarbij aan kwetsbare ouderen, chronisch zieken en mensen met een ernstige geestelijke, lichamelijke beperking of aandoening. Andere vormen van ondersteuning die nu nog onder de AWBZ vallen, regelt de gemeente. Dat gebeurt via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Verpleging en verzorging is vanaf 1 januari 2015 onderdeel van de Zorgverzekeringswet (Zvw). Ook de geestelijke gezondheidszorg gericht op behandeling en herstel valt dan onder de Zvw.
Zorg vanuit de Wet langdurige zorg
Met een Wlz-indicatie heeft u recht op passende zorg met verblijf in een instelling of thuis. Het is de taak van uw zorgkantoor om dat te beoordelen.
Onderdelen van zorg vanuit de Wlz kunnen zijn:
- verblijf in een instelling of thuis.
- persoonlijke verzorging en verpleging;
- geneeskundige zorg
- huisartsenzorg;
- hulpmiddelen die nodig zijn
- vervoer
Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) beoordeelt of u recht heeft op een Wlz indicatie. Dit gebeurt op basis van objectieve criteria, zodat de beoordeling overal in het land hetzelfde is. Het CIZ voert altijd een gesprek met u om op deze manier de situatie met u te bespreken.
Zorg thuis vanuit de Wet langdurige zorg
Met een Wlz indicatie voor zorg met verblijf mag u ook thuis blijven wonen mits dit verantwoord is. De zorgkantoor beoordeelt of dit mogelijk en verantwoord is.
De mogelijkheden om zorg thuis te krijgen:
- Volledig pakket thuis (Vpt)
- Modulair pakket thuis (Mpt)
- Persoonsgebonden budget (Pgb)
Stichting Zorg & Advies kan u op de bovengenoemde mogelijkheden ondersteuning bieden in uw eigen woonomgeving.